Ungdomsrådet i Sør-Aurdal

Digital ungdomsklubb for ungdommer i Sør-Aurdal

Publisert av Eli Torp 21.10.2020. Sist oppdatert 21.10.2020.

Sør-Aurdal ungdomsråd tar koronaepidemien på alvor og finner nye digitale løsninger for ungdommene i Sør-Aurdal.
Koronaepidemien rammer oss alle. Sør-Aurdal ungdomsråd har sett på hva dette gjør for ungdommene i kommunen og hva ungdomsrådet kan bidra med. De ønsket derfor å gi et tilbud, i tillegg til de ordinære ungdomsklubbene i kommunen. De ville opprette en digital ungdomsklubb.

Det er store avstander i Sør-Aurdal kommune og det er ikke alltid like lett for ungdom å komme seg rundt i kommunen via kollektivtransport. Ungdomsrådet ønsket derfor å samle ungdommen på en digital plattform hvor de enkelt kan møtes for å henge sammen.

Når alle har muligheten til å samles på en plass, blir samholdet blant ungdommen i kommunen sterkere og avstandene kortere. Kanskje treffer du noen nye venner også?
Ungdomsrådet mener at dette er et tilbud som inkluderer alle ungdommene, uavhengig av hvor du bor i kommunen, om du liker å mekke, danse, spille fotball, eller synge.

Den digitale ungdomsklubben foregår inne på Discord. Det er en kjent plattform for gamere og passer veldig fint som en sosial møteplass. Her inne kan du bare henge med venner, spille musikk, se film, game osv.

Discorden er delt inn i forskjellige «rom» med ulike tema, som f.eks «oppholdsrommet», «memes», «gaming», «sjakk», «bandhjørnet» og «kino».

Discorden blir styrt av Sør-Aurdal ungdomsråd og er en plattform for ungdom av ungdom. For å få denne plattformen til å bli så bra som mulig, ønsker ungdomsrådet at ungdommene blir aktive og kommer med forslag til rom, aktiviteter, konkurranser og turneringer. Dette er deres digitale ungdomsklubb!

«Discord er en gratis kommunikasjonsplattform laget for ungdom. Vi i ungdomsrådet har valgt å ta bruk denne plattformen for å skape en online ungdomsklubb der ungdommer kan chatte, snakke, spille spill og skape relasjoner. Vi ser at når man ikke kan møtes ute som før, er mange ungdommer mye alene. Med denne klubben løser man dette problemet på en elegant måte.»
Martin Borderwich Strøm, leder for Sør-Aurdal ungdomsråd.

Discord kan lastes ned på pc, nettbrett og telefon. Ta gjerne med en forelder når du skal godkjenne retningslinjene for Discord.
Alle brukere av den digitale ungdomsklubben får først tilgang til klubben når de har blitt godkjent av Eli Torp, koordinator ved Ungdomsrådet. Dette er for å sikre at alle som er inne på ungdomsklubben er ungdommer fra Sør-Aurdal kommune.

På den digitale ungdomsklubben vil du møte ledere fra ungdomsrådet og andre ledere. De er der for å hjelpe deg om du trenger hjelp med noe.
Vi håper å se deg der inne!

Invitasjonslenke til den digitale ungdomsklubben.

Les også..

Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...
Klar for rumpeldunkkamp

Eva Hansen og kampen om den lille perla

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Stor aktivitet på trampollina Foto: Arne Heimestøl

Godt besøkt Salto-samling

Lørdag ettermiddag var det sesongavslutning for Salto i Storruste. Salto ...