Hyttefolketets hederspris. Fra venstre: Line Wermundsen Mork og Leif Magne Flemmen

Hyttefolkets HEDERSPRIS til Line Wermundsen Mork

Publisert av Arne Heimestøl 19.10.2020. Sist oppdatert 19.10.2020.

«Hyttefolkets HEDERSPRIS tildeles hvert år den eller de som på særlig fortjenstfullt vis har gjort en innsats for det folkelige, norske hyttelivet. Priskomiteen har for 2020 valgt å gi prisen til Line Wermundsen Mork, Hedalen løypelag.

Mork ledet Hedalen løypelag fra lagets start i 2006 til årsmøtet høsten 2019. Prisen skulle ha vært delt ut på hyttemessa på Hellerudsletta 18. april, men utdelinga ble på grunn av koronapandemien utsatt til årmøtet i Hedalen løypelag på Hedalen barne- og ungdomsskole søndag 18. oktober. Det var Leif Magne Flemmen, juryleder, mediekontakt i Hyttemessa og redaktør i Hytteavisen.no, som overrakte prisen til Mork.

Styret fram til årsmøtet i Hedalen løypelag 2019:
Fra venstre: Paul Terje Gundersen, Helge Nordby, Helga Perlestenbakken, Line Wermundsen Mork, Harald Kjensrud og Bjørn Vadholm.
Foto: Arne Heimestøl

Priskomiteens begrunnelse

Hytteeier Line Wermundsen Mork har fra starten for 14 år siden vært løypelagets entusiastiske, drivende og kreative leder. Løypelaget ble dannet på bakgrunn av et økende behov for bedre løyper og et utvidet løypenett.

Gjennom forbilledlig organisering og samspill mellom hytteeiere, bygdefolk/grunneiere og næringsliv har Hedalen Løypelag bygget en robust organisasjon til hytte- og bygdefolks beste.

Hedalen har ikke manglet ildsjeler i denne prosessen. Når «Hyttefolkets HEDERSPRIS 2020» tildeles Line Wermundsen Mork, er det som den fremste representanten for denne dugnadsånden.

Om prisen

Dugnadsarbeid og dugnadsånd er fremtredende kjennetegn ved norsk hytteliv. Hytteeierforeninger, lag, hytte-vel, organisasjoner og enkeltpersoner legger hvert år ned dager og uker med frivillig innsats til hyttefolkets beste. Ja, ikke minst nyter allmennheten mange steder godt av det arbeid hyttefolk gjør for fellesskapet.

Hyttemessen, som er Nordens største og Hytteavisen.no, hyttefolkets digitale nyhetssted, ønsker å løfte fram og synliggjøre det brede og uegennyttige arbeidet som blir gjort. Vi har i den anledning innstiftet «Hyttefolkets HEDERSPRIS».

«Hyttefolkets HEDERSPRIS» tildeles hvert år den eller de som på særlig fortjenstfullt vis har gjort en innsats for det folkelige, norske hyttelivet.

Les også..

Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...