Valdres brann og redning

– Skifte av brannbil er som et svangerskap

Publisert av Arne Heimestøl 12.09.2020. Sist oppdatert 13.09.2020.

– Det tar tid. Ny brannbil er lagt ut på anbud. Når Valdres Brann- og Redningstjeneste IKS har konkludert, må en vente til den nye brannbilen, som skal stasjoneres i Hedalen, er ferdig bygd og klar for levering, sier brannsjef Laila Lien Østgård. I økonomiplanen er tilsvarende brannbil for Begna ført opp i 2021.

Økonomiplanen for Valdres Brann- og Redningstjeneste IKS er en plan for forventede og planlagte kommende investeringer. Vedtak om investeringsbudsjett gjøres år for år. Det vil si at 2021 har vedtak for investeringer først etter behandling i styre og rep.skap, og da kan det komme endringer.

Det skal etter økonomiplanen også bygges brannstasjon i Hedalen, og flere har sendt inn forslag til hvor den bør plasseres. Brannsjefen sier at en ennå ikke har bestemt hvor stasjonen skal bygges. I økonomiplanen er den oppført i 2021. Tilsvarende brannstasjon er planlagt i Begna samme år.

Brannstasjon i Bagn skulle ha vært bygd i år. Her er tomta som VKR nå bruker, aktuell, men før dette selskapet eventuelt gir fra seg tomta, må en finne et nytt alternativ hvor en kan ha miljøstasjon i kommunesenteret.

Store investeringer

Torsdag 17. september skal kommunestyret behandle saken Revidering av Selskapsavtalen for Valdres brann- og redningstjeneste IKS – endring av låneramme.

Dette er en felles utredet sak for kommunene Vang, Sør-Aurdal, Etnedal, Øystre Slidre og Vestre Slidre.

I årene som kommer er det behov for store investeringer, og selskapet ønsker å øke lånerammen fra 40 millioner kroner til det 80 millioner.

– Investeringsplan 2020–2023 domineres av oppgradering av bygg i HMS-perspektiv og mangfold i brann- og redningstjenesten. Flere av brannstasjonene har større mangler knyttet til krav om fullt forsvarlig arbeidsmiljø, leser vi i saksframstillingen.

I investeringsplanen er det lagt opp til utskifting av brannbiler ut i fra alder og tilstand. Flere eldre brannbiler har mangler knyttet til trafikksikkerhet og miljø, samt at de har høye vedlikeholdskostnader. Brannbiler som er eldre enn 20 til 25 år, bør byttes ut.

Brannbilen i Hedalen er fra 1991, og Begna stasjon har en 1982-modell dobbeltkabin MB Unim og mannskapsbil i dag. Det vurderes at en kompakt og lettere brannbil, tilsvarende den Hedalen får, vil være effektiv beredskap i Begna brannvernområde. Brannvernområdet Begna/Hedalen vil med dette i tillegg ha behov for bil med tankbilfunksjon.

Det er altså planer om store investeringer i Sør-Aurdal. Les gjerne saksframstillingen Revidering av Selskapsavtalen for Valdres brann- og redningstjeneste IKS – endring av låneramme.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...