Gavebrev til Arnstein Li

Oppmuntringspris til Arnstein Li

Publisert av Arne Heimestøl 11.08.2020. Sist oppdatert 11.08.2020.

På sommermatineen på Bautahaugen søndag fikk Arnstein Li overrakt et gavebrev og 3000 kr for bred kulturinnsats gjennom mange år.

– Drama- og dansegruppa Fossekallens Hed og Hedalen ungdomslag er enige om at prisen skulle gis til Arnstein Li, kunne Mona Næss fortelle. Hennes datter, Cecilie Næss, som ledet Fossekallen Hed, ga følgende begrunnelse for hederen:

«Arnstein Li har alltid vært der for oss og andre! Han er aktiv på ulike arenaer, både som skuespiller, i musikalsk underholdning og mestrer flere instrumenter. Han har vært den gode hjelper i mange sammenhenger gjennom årene, blant annet med lys/lyd og andre oppgaver.

Arnstein kjenner vi som hjelpsom, stiller alltid opp, er positiv, kreativ, kunnskapsrik, hyggelig, blid, rolig, snill, spiller, synger og hjelper med mange oppgaver under forestillinger og i kulissene. Vi kaller slike folk ”ildsjeler”. Miljøet trenger disse hjelperne. Arnstein har gitt mye glede til så mange gjennom flere år. Han fortjener en oppmuntringspris, synes vi. Mange er vi, som setter stor pris på deg.»

Fra venstre: Arnstein Li, Bodil Øyhus Pihl (Hedalen ungdomslag) og Mona Næss (Fossekallen Hed)
Fra venstre: Arnstein Li, Bodil Øyhus Pihl (Hedalen ungdomslag) og Mona Næss (Fossekallen Hed)

Fossekallen Hed

– For dere som ikke kjenner til Fossekallen Hed, så var dette ei dansegruppe som Cecilie Næss og hennes familie stiftet den tid de var nyinnflyttet til Hedalen, og Cecilie som ungdom savnet danseaktivitet i så stor grad at hun og familien rett og slett tok skjeen i egne hender og opprettet dansetilbud, kunne Bodil Øyhus Pihl fortelle.

– Fossekallen Hed var et svært aktivt dansetilbud, ikke bare for barn og unge her i bygda, men også for ungdommene i nabobygdene. På det meste var det 80 aktive medlemmer, og under showet i 2000, mener jeg du sa Mona, var det hele 100 dansere på scena. De hadde flere forestillinger lokalt og ellers i Valdres, og deltok på ungdommens kulturmønstring flere ganger. Familien Næss flyttet ut, men Fossekallen fortsatte sitt liv ved hjelp av jenter som hadde danset med og under Cecilie. Det ble inngått samarbeid med Hedalen ungdomslag og ligger i «dvale» som en undergruppe av HUL inntil noen vil vekke det til livet igjen.

Opprettet fond

Ungdomslaget ble nylig oppringt av Mona som fortalte at Fossekallen Hed i sin tid opprettet et fond. Fondet skulle brukes som oppmuntring til en som hadde talent for, og/eller var svært aktiv innen kreative fag. Det kunne ellers brukes som oppmuntring til personer som yter av hjertets lyst til fellesskapet i bygda. Spesielt viktig er de tiltak som er rettet mot barn og unge. Utnevnelse av en verdig mottager skal være basert på enighet mellom to fra Fossekallen og to fra HUL.

– Fondet overføres i disse dager til ungdomslagets myndighet, men tidenes første mottager av oppmuntringstilskuddet ønsker vi å gi til et menneske som vi i begge lag har hatt stor nytte av, sa Bodil Øyhus Pihl.

Les også..

Norske kroner Foto: Ben Andreas Harding

Kommunens gjeldsrenter vokser

Kommunens totale langsiktige gjeld var ved årsskiftet 240,6 millioner kr. ...
Illustrasjonsbilde av skogbrann. Foto: DSB

Generelt bålforbud

Mandag 15. april startet perioden med generelt bålforbud i Norge. ...
Hedalen stavkirke. Foto: Dagfinn Heimestøl

SamtalegudstjenesteBEKJENTGJØRELSE 

Velkommen til samtalegudstjeneste i Hedalen stavkirke 28. april kl. 18.00. ...
Strøm

Strømstøtteordning for frivillige organisasjoner

17. april ble det åpnet for søknader om strømstøtte for ...
Ola Sukke

Om å spenne inn livreimaYTRING 

Håkon Sukke har oppfordra oss til å publisere ein artikkel ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Plagiert saksframstilling?

Forslag til alkoholpolitisk handlingsplan for kommunen skal behandles av formannskapet ...