Inger Marie Gunderhuset

Kreativ hedøling med sans for design

Publisert av Arne Heimestøl 02.07.2020. Sist oppdatert 02.07.2020.

Inger Marie Gunderhuset studerer for tiden grafisk design ved Høyskolen Kristiania – Westerdals i Oslo. Våren 2021 vil hun etter planen være ferdig utdannet med en bachelorgrad i lomma. Da kan hun for eksempel søke på jobber i byråer som utvikler emballasjedesign, grafiske profiler og web-design.

– Interessen for grafisk design startet da jeg gikk medier og kommunikasjon på Gjøvik videregående skole. Der designet jeg mer og mer plakater og logoer og fant ut at dette er noe jeg kunne tenke meg å gjøre videre. Dermed søkte jeg på bachelor i grafisk design hos Westerdals. Det var opptaksprøve på studiet, og etter mange måneder med venting og nerver fikk jeg plass, forteller Inger Marie.

Grafisk design

– Du har helt sikkert sett en nettside, logo eller en plakat som du syns var skikkelig kul, og som du ikke glemmer med det første. Da har en flink grafisk designer gjort jobben sin! sier Inger Marie.

– Grafisk design er alt av logoer, profilering, reklame, nettsider, plakater og lignende som du ser rundt deg. Et godt design kan være veldig viktig for at din bedrift eller merkevare skal lykkes på markedet. Det skal kommunisere dine verdier og visjoner utad til kundene.

– Bedrifter og virksomheter konkurrerer alle om forbrukerens oppmerksomhet, designet skal hjelpe deg å skille deg ut og vise kunden hva du har å tilby. Et godt utviklet design hjelper deg å få et fortrinn i konkurransen om kundene.

Startet enkeltmannsforetak

Inger Marie forteller at hun på studiet har fått veldig god innføring i alt fra webdesign til grafiske profiler, og i 2019 startet hun sitt eget enkeltmannsforetak med navnet Gunderhuset Produksjon.

Nå jobber hun freelance som grafisk designer ved siden av studiene og har allerede hatt flere spennende oppdrag. – Jeg har laget logoer lokalt i bygda, og gjort noe arbeid for UKM Norge. Jeg har også vært innom design av invitasjoner og lignende, for å nevne noe.

Ny logo til Hedalen idrettslag
Logoen til Hedalen idrettslag er sjainet opp
Et annet logo-eksempel
Et annet logo-eksempel

Bidrar gjerne

Inger Marie kan altså bidra hvis du eller ditt firma trenger en oppdatering på design og logo-fronten. – Eller kanskje dere skal ha konfirmasjon eller bryllup snart og trenger en personlig og unik invitasjon? spør Inger Marie.

Gjengitt med tillatelse fra kunden

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...