Olav Kristian Huseby. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Stillingsutlysninger i Sør-Aurdal KommuneYTRING 

Publisert av Olav Kristian Huseby 16.06.2020. Sist oppdatert 16.06.2020.

Sør-Aurdal kommune har veldig mange ansatte som skal følges opp hvert år på forskjellige måter. Når stillinger blir ledigE, er det noen ganger lett å legge ut en stillingsannonse for å ansette en erstatter, men andre ganger kan det være smart med en grundigere gjennomgang av stillingen med hensyn til behov og kvalifikasjoner.

For skolene er ansettelsene ofte basert ut i fra skoleår, og ansatte i skoleverket skifter stort sett arbeidsplass i løpet av sommeren. For å få til en god overgang er det best om man allerede i februar er i gang med planlegging bemanningen for neste skoleår.

Noen stillinger kan man være kjent med at blir ledig på et tidlig tidspunkt, men ingen har lenger oppsigelsesfrist enn tre måneder, så man vil utover våren kunne få oppsigelser fra ansatte som ikke ønsker å fortsette i stillingen i kommunen vår etter 1. august. Det er da ikke kjent for skoleledelsen at disse stillingene blir ledige før enn kanskje 1. mai eller 1. juni. Utfordringene blir derfor betraktelig større når man da skal skaffe nye medarbeidere på denne tiden av året. Våren 2020 har på grunn av
Covid19 vært ekstra krevende.

Jeg vil ikke si for mye om de nevnte stillingene ved HEBU, da dette fort går inn på de enkeltes privatliv, men noen stillinger har vært utlyst tidligere uten at det har vært kvalifiserte søkere som har ønsket stillingene, og stillingene har derfor nå blitt utlyst på nytt. Det har også vært endrede behov som har fremkommet i løpet av våren.

Mitt Sør-Aurdal (bolystprosjektet) vil også ta del i arbeidet med å bekjentgjøre hva som er tilgjengelig av ledige stillinger i vår kommune, og vi håper det vil finnes et godt system for dette i løpet av dette året.
Arbeidet med å koble ledige stillinger med kvalifiserte personer og samtidig finne gode bosteder er nøkkelen til å øke befolkningen i Sør-Aurdal.

Olav Kristian Huseby

Les også..

Bergsrud Foto: Arne Heimestøl

Starter prosessen mot et salg av Bergsrud og Fjellstad

Stiftelsen Bautahaugen samlinger hadde årsmøte 4. april. Årsmeldinga for 2023 ...
Hellsenningen

Hvilke effekter har hyttebygging?

Innlandet fylke: Verdiskapinga fra fritidsboligene er størst etter at hyttene ...
Klar for rumpeldunkkamp

Andreas Tate

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Olmhus Næringskveld. Foto: Mitt Sør-Aurdal

NæringslivskveldBEKJENTGJØRELSE 

Torsdag 25. april kl 19.30 arrangerer vi næringslivskveld i Sør-Aurdal. ...
Elling Goplerud

Gamle bjørnehistorier fra Hedalen – del 3 av 6

Året deretter hadde far tømmerhugst syd for Goplerudseteren, og en ...
Bagn. Foto: Åse Østgård Hagen

Kommunen har publisert årsmelding og årsregnskap for 2023

I årsmelding og årsregnskapet leser vi at regnskapet for 2023 ...