Illustrasjonsbilde. Foto: Arne Heimestøl

Skadeskutt naboYTRING 

Publisert av Sondre Digene 26.04.2020. Sist oppdatert 04.05.2020.

I likhet med den kortreiste, økologiske middagen jeg skaffer med mine hunder, føler jeg meg truffet. Men ikke veldig mye.

Jeg er redd Solveig Lie, med sin ytring, har bommet. Og siden hun ikke er hundeeier, må hun belage seg på et langt ettersøk før hun får avsluttet det hun sikter etter.

Hvorfor man velger å skaffe seg hund, er veldig individuelt. For meg personlig, er jakt og gledene ved å ha et kjæledyr det som veier tyngst. Hvorfor andre hundeeiere i grenda har anskaffet seg hund, må de få svare på selv.

Ifølge Store Norske Leksikon har hunder vært ved menneskers side fra forhistorisk tid, og gjorde seg til nytte som mat, pelsdyr og som varslere. De to førstnevnte faktorene er jeg glad for at vi har sluttet med, men som varslere har hunder den dag i dag en viktig funksjon. Det å varsle er et arvemateriale man av mange årsaker ikke har valgt å avle bort på hunder.

Hjemme er det mye aktivitet om dagen. Sammen med Caroline flytter jeg hjem nå til sommeren og bygger i den forbindelse hus til mine foreldre. I en slik byggeprosess er det mange som kommer og går. Hundene varsler som de er skapt til å gjøre. Ikke av misnøye. For hundeholdet i Dikja kan jeg forsikre om er innenfor mattilsynets veileder.

Den veilederen er utformet nettopp for hold av hund utendørs. Anbefaler ukyndige og andre interesserte i å lese seg opp på denne hvis det skulle dukke opp noen spørsmål.

Gjøing derimot sier denne veilederen ingenting om. Men det er klart at hvis det er sjenerende for naboer at hundene halser og gjør, så må man jo så klart stikke innom å si i fra. Ta det opp med den det gjelder.

Slikt gjør man for sambygdinger i bygder der man tar vare på hverandre.

Les også..

Påskenøtt 2024

Påskenøtt 2024

Her kommer årets påskenøtt🐣. Dette er noe som finnes i ...
Arbeidsmarkedet i Innlandet i mars

Fortsatt lav ledighet og mange ledige stillinger i Innlandet

Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent ...
Klar for rumpeldunkkamp

Den mystiske boksen

Mellomtrinnet ved Hedalen skole har gjennomført et 8-ukers tverrfaglig prosjekt med ...
Løype fra Jevnlismyra

Nykjørte løyperBEKJENTGJØRELSE 

Onsdag kl. 14.10: Rolf Gunnar har kjørt løype fra Jevnlismyra ...
Skitur torsdag

Siste vinterleirskoleuke

Denne uka hadde Vassfaret leirskole sin siste uke med vinterleirskole. ...
Mellombygget

– Arbeidene går godt framover

Bygningsingeniør Oddleiv Juvkam forteller at flere anbud på opprusting av ...