Løypenettet

Hedalen løypelag kjører opp ca. 12 mil med løyper. Mesteparten kjøres med den store løypemaskina. I tillegg kjøres noen traseer med snøscooter. Det tar minst 12 timer å preparere løypenettet.

Mest til helger

Når det er forhold for det, kjøres hele løypenettet opp på fredager og tidlig lørdag morgen. I vinterferieuker og i påska kjøres det oftere når det er behov for det.

Gararasje på Søbekkseter

Ideelt sett skulle løypemaskinen vært stasjonert midt blant hyttene på ett sted, med løypenettet rundt. Da kunne vi kjørt små og store runder avhengig av været. Men slik er det ikke. Vi favner flere hytteområder fra Muggedalen i nord til Fledda i sør, men maskinen står relativt sentralt plassert på Søbekkseter og deler løypenettet i «nord» og «sør». I tillegg har vi snøscootere stasjonert på Dekaren og Søbekkseter.

Tilkomst til løypenettet

Løypenettet kan nås fra blant annet Fledda, Hellsenningen, Helsern, Svarttjern, Søbekkseter, Reset og Muggedalen. Nedenfor finner du lenker til presentasjoner av runder.

  • skisporet.no kan du se hele løypenettet, og du kan følge med på når det sist var kjørt opp av den store løypemaskina.

Den nye løypemaskina. Foto: Helge Nordby

Den nye løypemaskina fra 2022. Foto: Helge Nordby

Silkevassrunden

Dette er fjellrunden på Reset. Den kjøres med løypemaskin og sporsettes for klassisk stil. Runden er ca. 7 km.

Skålevassrunden

Dette er den østligste løypa du kan nå mellom Reset og Muggedalen. Selve runden er 7 km. Runden kjøres med ett spor og er tilrettelagt for skøying.

Fledda

Dette er en runde på 3,9 km i Fledda som samtidig tjener som løypetrase opp fra parkeringsplassen ved Hallfast.  (Kjør Fleddaveien som tar av like nord for kirken, bomvei).

Gudbjørghøgda

Dette er en maskinkjørt løype fra Søbekkseter. Det sporsettes som regel med ett spor, tilrettelagt for dem som skøyter. Turen fra Søbekkseter rundt Gudbjørghøgda og tilbake i scooterpor over Busuvatn er ca. 9 km.

Damtjern

Sløyfe på Reset, satt sammen av løypa Damtjern vest (5548) og deler av Muggedalsrunden (5535).

Slafjell

Dette er en flott, scooterkjørt løype rundt Slafjell.