Nils Bjørn Olsbu

Nils Bjørn Olsbu, Stine Sofies Stiftelse. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Nils Bjørn Olsbu, Stine Sofies Stiftelse. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Kjære alle som har tilknytning til Fekjær psykiatriske senter, gratulerer så mye med dagen!

Mitt navn er Nils Bjørn Olsbu, og er nå leder ved Stine Sofie Senteret i Grimstad, et nasjonalt kurs- og mestringssenter for barn og unge som har opplevd fysisk eller psykisk vold, vært vitne til vold i nære relasjoner eller seksuelle overgrep.

Og mye av grunnen til at jeg havnet nettopp der, vil jeg tildele Fekjær Psykiatriske Senter, og da jeg jobbet her som idrettskonsulent tilbake i 2011. Det var turer i Vassfaret, sauesanking langt over i Hallingdal, skigard-bygging, stirydding, innebandy i hallen, badeturer, kortspill, og mange gode samtaler om livet her og nå, og tiden som kommer. Alle var sammen, og fikk ting til sammen. I ettertid vil jeg kalle det «styrken i fellesskapet», og den styrken mener jeg virkelig har behandlende effekt.

I den perioden jeg jobbet her, lærte jeg ekstremt mye. Både om psykiske lidelser, behandlingsforløp, miljøterapi, andre mennesker, og ikke minst lærte jeg mye om meg selv.

Ønsker spesielt å trekke frem mestringsfokuset ved Fekjær psykiatriske senter, noe jeg virkelig har tatt med meg videre både privat og profesjonelt.

Det er så mye resurser i alle, og de ressursene er det så uendelig viktig å dyrke, gi næring til og høste av. Alle pasientene jeg hadde gleden av å være sammen med, var så mye, mye mer enn bare pasienter. De var også gode mekanikere, dyktige it-konsulter, økonomer, bønder, spreke atleter, gode venner, mamma eller pappa, gode samtalepartnere og spennende mennesker.

Og som Elling Fekjær sa til meg en gang: Du skal være ydmyk i møte med alle våre pasienter. I dag trenger de hjelp av deg, mens ved neste møte kan det være det er du trenger hjelp av dem.

Så igjen, tusen takk for tiden jeg hadde som ansatt ved dette flotte stedet, gratulerer med dagen, og masse lykke til videre.  Jeg kommer gjerne på 100års markeringen også!