2023-01-26-765

Vil gjerne delta i det digitale samfunnet

Publisert av Arne Heimestøl 01.09.2022. Sist oppdatert 23.01.2023.

Liv Johanne Huseby (86) har vært en trofast og aktiv deltaker på datakurset Hedalen helselag har gjennomført de siste månedene. Kursinnholdet har i stor grad vært hentet fra Nettvett.no sitt kurs Sikkerhet for seniorer.

Mot slutten av kursrekka sitter Liv igjen med noen spørsmål hun mener har allmenn interesse. Vi har utfordret Nettvett.no til å kommentere spørsmålene Liv har stilt.

Når jeg skriver på datamaskin, opplever jeg at jeg ikke alltid forstår det som står på enkelte tastaturknapper. Hva er Caps lock og hva er nå Delete? Hadde det ikke vært bedre å bruke norsk språk, eller i det minste å lage gode forklaringer som alle kan forstå?

Jeg vil gjerne utføre banktjenester selv. Er det slik at kodebrikka er på vei ut? Hvorfor må bankinnlogg fornyes? Jeg bruker tid på lære noe nytt, og det er neimen ikke så lett å få hjelp av banken når jeg står fast.

Under temaet «banktjenester på nett» i kurset vi har gjennomgått, leser jeg følgende: «For at dette skal være sikkert er det imidlertid svært viktig at ingen får tak i kodebrikken eller mobilen din med tilhørende passord.»
Noen ganger trenger jeg hjelp. Skal ikke noen av mine nærmeste kunne hjelpe til da?


Dataverdenen er kjempefin, men vanskelig og farlig også. Jeg har hørt og lest om svindlere som prøver å lure slike som meg. Det har ført til at jeg ikke tør å ta telefon når jeg ikke kjenner igjen telefonnummer til den eller de som forsøker å kontakte meg. Har du noen gode råd å gi meg?

På kurset jeg har deltatt på, har det kun vært kvinner. Jeg tror at det er mange seniorer, både kvinner og menn, som melder seg ut av det digitale samfunnet. Hva mener dere kan gjøres for at flere skal delta?


Les også..

Værvarsel

Kraftige vindkast mandag 30.1.

Lørdag 28.1. kl. 21:00: Yr.no har sendt ut gult farevarsel. ...
Normisjon

Hedalen misjonsforeningBEKJENTGJØRELSE 

har møte hos Gerd og Herman Sukke onsdag 1. februar ...
Arkeologisk utgraving av kullgrop på Teinvassåsen

Kullgropene datert

Kulturhistorisk museum utførte en undersøkelse av fem kullgroper på Teinvassåsen ...
Rådyr

Vanskelig vinter for hjortevilt

I Hedalen er snødybden rundt 100 cm. Mye snø har ...
Lysløypa. Foto: Arne G. Perlestenbakken

Onsdagsrenn 25. januar 2023

Mildværet kom før rennet, men allikevel ble det flotte skiforhold ...
Hedalen kunst- og husflidslag

KnivkursBEKJENTGJØRELSE 

Hedalen kunst- og husflidslag ønsker velkommen til knivkurs. Dette er ...