Sist oppdatert: 05.02.2020 16:28

Fikk opp nettfarten med fiber

  ARNE HEIMESTØL
Mange av dem som har bestilt fiber fra Telenor i Hedalen, har nå fått nettet i drift. Én av dem som merket forskjellen på nettfarten, er Harald Liodden. Han installerte Microsoft Office på to maskiner. Med gammelt nett tok nedlastinga ca. 2 timer. Med fiber var jobben gjort på 2 1/2 minutt på den siste maskina.

Liodden er godt fornøyd med installasjonen. Både nett og TV fungerer utmerket! – Nå kan vi se TV-programmer som tidligere er vist. Fjernkontrollen kan vi til og med prate til. Ordren "Maestro" fungerte med én gang!

Harald Arne Haugen bestilte fiber til to hus, og mandag hadde han besøk av installatørene. – Alt fungerer som det skal, og det er stor forskjell på ADSL og fiber, melder han.

Snart i mål i Hedalen

Robert Pettersen, som er prosjektleder for installasjonene, opplyser at installatørene har igjen ca. 20 adresser. De jobber for fullt til og med fredag. Så blir det 10 dagers pause før de kommer tilbake og fullfører installasjonene.

Noen kunder ble tatt ut av prosjektet i fjor sommer, men kom inn igjen i løpet av høsten. Disse kundene vil få fiber i den siste økta firmaet Netel tar i Hedalen i denne omgang.

Fortsetter i Reinli

Firmaet har for øvrig flere oppdrag i Sør-Aurdal. Når installasjonsarbeidet er fullført i Hedalen, er det Reinli sin tur. Her skal 128 adresser få fiber.