Sist oppdatert: 20.02.2018 21:23

– Falt pladask for Hedalen

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN + PRIVATE BILDER

Familien Marte Heimsnes, Ovid (6 år), Alve (2 år)  og Andreas Nilsson (Ante) har flytta fra Dalsbygda utenfor Røros til Vestre Grøv i Hedalen.

 


Marte, Ovid, Alve og Ante


– Det var ikke helt tilfeldig at vi havna i Hedalen, kan Marte fortelle. – Lene Aspmo Fossholt, som også har flytta til Hedalen, og jeg er barndomsvenninner, og jeg har tatt familien min med til bygda flere ganger.
 

Begge har jobb

Ante, som er utdannet natur- og fiskegaid, var på utkikk etter jobb. Det har han fått på Hedda Hytter. I tillegg er han vaktmester på Fosstopp-hytta.
– Besøkene bidro til at han falt pladask for Hedalen, forteller Marte.


Marte er utdannet dyrepleier. Hun dagpendler til Jevnaker der hun jobber på en dyreklinikk. På sikt håper hun at hun kan få seg jobb noe nærmere Hedalen. Lang arbeidsveg er krevende.


Viktig med barnehageplass
Ante kom til Hedalen i august i fjor, og resten av familien fulgte etter i desember. Sør-Aurdal kommune kunne tilby barnehageplass til begge guttene. Det betydde mye for familien.

 

Nye tilbud i Hedalen?
Marte og Ante traff ble kjent med hverandre i Pasvik i Finnmark. Der jobba Ante med turisme. I Hedalen er de i ferd med å bygge opp et nytt tilbud. Ni voksne alaskahuskyer kan spennes foran slede på vinteren eller nyinnkjøpt sittevogn i sommerhalvåret. Bli ikke overrasket om du snart møter hundespann – enten det er i Vassfaret eller i Hedalen.

 

 

Godt mottatt

Vi har blitt svært godt mottatt i Hedalen, forteller Marte. – Her hilser både kjente og ukjente på oss. Dessuten er det et pluss for oss at flere av søsknene mine bor i nærheten. Det har vært mye helgebesøk den siste tiden.