Sist oppdatert: 16.04.2018 17:46

20180416 Fiberutbygging i Hedalen Sør og i Hedalen Nord

 

SOLVEIG LIE

I 2016 ble fibernettet bygd ut i Hedalen Sør. Alle fikk muligheten til å koble seg på. "Hedalen Sør" er definert slik: Fra Hedda hytter til Hallom.
"Hedalen Nord" må bli definert slik: Fra Hallom til Åslie.

Det er like viktig at Hedalen Nord bygges ut som Hedalen Sør. Fiberutbygging til alle hus må komme på plass så fort som mulig. Har vi ikke fiber, vil hverken folk bo her eller etablere seg her. Det sier seg sjøl. Det må jobbes for å få fiber til alle tomtegrenser. Derfra er det opp til en sjøl om man vil legge fiberen inn i huset.

Papiraviser er på vei ut – det samme er informasjon/brev fra det offentlige.
Det som nesten kunne vært en vits – er at alle offentlige etater krever fra 2018 mottak og svar over nett – og da må folk være på nett! Da gjelder ikke et ustabilt nett som kanskje – eller kanskje– ikke virker. For skal det svares, så skal det svares i – og det innen fristen.

FRAMTIDA er fiber! Fiberkabelen har man for seg sjøl omtrent slik som strømmen. Den går rett inn i huset. Man deler jo ikke strømmen med naboer, heldigvis. For da kunne det bli slik at jo flere som bruker strøm – jo mindre strøm får du. Kanskje du må vente til i morgen med å sette på vaskemaskina for det er noen som trenger strømmen mer enn deg. Fiberledningen går rett inn i huset, og den er ikke avhengig av naboer.

I 2018 har Bygdeutalget i Hedalen tatt initiativet til utbygging av fiber i Hedalen Nord. Det er ca. 175 potensielle kunder for fiber.

Det er helt underlig hvis det er slik at befolkningen i Hedalen ikke skjønner at de må være framtidsrettet og få lagt inn fiber. Alle hus i Hedalen og andre Valdresbygder bør ha fiber. Det er bare på den måten "bygda" kan bli likestilt med "byen".
Før var det stor forskjell mellom by og land. Men det behøver det ikke være lenger.

Med fiber inn til alle hus vil alle "på landet" være på likefot med alle "i byen".

For hvorfor skal unge folk i Valdres få dårligere informasjon om verdens mest viktige ting enn unge folk i "byen"?

Valdres–kommunene har her et stort ansvar. Og unge folk venter ikke.
Solveiglie1@gmail.com